torsdag 23 mars 2017

Happy Birthday


Beräknad förlossning idag men våra skruttisar har redan hunnit vara hos oss i ungefär fem veckor. Fem intensiva veckor fyllda av många olika känslor men framförallt glädje och tacksamhet över våra nya familjemedlemmar. Dagen till ära är hela familjen är samlad vid köksbordet. Glada barn och föräldrar fikar hembakade brownie/kärleksmums tillsammans med en fotograf och en reporter som ska skriva en artikel i lokaltidningen om våra dubbla tvillingpar.

Brownierecept
1. Ställ in ugnstemperaturen på 175 grader varmluft.
2. Värm i en liten kastrull utan att koka 3 dl vispgrädde och 300 gram valfri choklad. Låt svalna till rumstemperatur = en fantastisk chokladganache.
3. Till browniesmeten smältes 350 gram smör i en kastrull. Tag bort från värmen och blanda i 5 dl strösocker, 3 dl kakao, 1 tsk salt och 1 msk vaniljsocker. Tillsätt därefter 6 ägg (rör mellan varje ägg). Rör till sist i 3 dl vetemjöl.
4. Grädda kakan i en bakplåtsklädd långpanna i ca 20 minuter. Kakan är färdiggräddad när den "stannat".
5. Låt kakan svalna något. Bre över ganachen samt strössla över kokos. Skär i lagom stora bitar och avnjut med en kopp kaffe eller ett glas mjölk. Kakan blir ännu godare om den får stå en stund i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar